Monday , April 15 2024
Home / Services / CATER UW VAKANTIE-EVENEMENT MET INDISCH RESTAURANT IN FRIESLAND

CATER UW VAKANTIE-EVENEMENT MET INDISCH RESTAURANT IN FRIESLAND

We hebben veel menu-items die in een tandoor-oven worden gekookt, maar helaas weten maar heel weinig Amerikanen wat er in de keuken gebeurt. We willen graag de sluier van je favoriete Indiase restaurantmaaltijd wegtrekken – als je weet dat je dol bent op de onderscheidende smaak van tandoori-vlees, maar je weet niet waarom, lees dan verder!

Tandoori is de adjectivale vorm van het woord tandoor, wat we de verticale kleiovens noemen die we gebruiken om alles van vlees tot brood te koken. Tandoors zijn niet alleen te vinden in beperkte landen – veel culturen in het Midden-Oosten, Azië, Pakistan en Oost-Europa gebruiken tandoors om te koken, hoewel de meest voorkomende stijl meestal wordt geassocieerd met de Punjabi-regio in het noorden van India en Pakistan. Het was vroeger heel gebruikelijk voor een klein dorp of nederzetting om een ​​gemeenschappelijke tandoor te delen, en er zijn nog steeds plaatsen op het platteland van Punjab waar de gemeenschap een tandoor deelt. Er zijn enkele CateringBedrijven die u tandoori chapatti bieden.

CateringBedrijven

Dus wat is een tandoor? 

Het is een verticale kleipot die lange tijd warm kan blijven, zeer hoge temperaturen kan bereiken en voedsel binnen kan koken met behulp van stralingswarmte, convectiewarmte en roken, een drievoudig effectieve methode die materialen snel kookt, vocht vasthoudt en zeer weinig vereist vet of olie. In tegenstelling tot westerse horizontale ovens, waar je een verticale deur opent en erin schuift, wordt vlees meestal op spiesjes in de tandoor neergelaten (waardoor het gelijkmatig aan alle kanten kan koken) en wordt brood direct aan de zijkant van de tandoor gebakken . Je zou denken dat de Naan of Roti eraf zou vallen, maar de muren zelf zijn meestal gemarineerd met ghee of specerijen en brood zal aan de zijkanten van de oven blijven plakken tijdens het bakken!

Wat komt uit onze tandoor in Friesland?

Plenty! We serveren lamskebabs nog steeds op de spies waarop ze werden geroosterd, of misschien heb je liever een door Iran geïnspireerde hariyali kebaab van kip gemarineerd in munt, yoghurt en kruiden. We hebben ook de klassieke Tandoori Kip, die gemarineerd is in yoghurt, gember, knoflook en kruiden zoals cayennepeper, rode chilipoeder, kurkuma of Kashmiri chilipoeder die het een heldere, vurige rode tint geven. We kunnen ook garnalen, lamsblokjes of een hele lamsrack in onze tandoor koken, om maar te zwijgen over negen verschillende soorten Naan!

Kom naar Indisch restaurant Friesland, bestel iets van onze Tandoor en verblind uw eetgenoten met uw kennis van hoe de tandooroven precies werkt! We wedden dat het eten nog beter zal smaken nu je de oude regionale technieken begrijpt.

Er is gewoon iets met Naan. Waarom is het zo verdomd lekker ?! Het brood van Indiase resturent kan gemakkelijk worden aangevoerd als het beste deel van de maaltijd en is een van de meest populaire Indiase gerechten genoten over de hele wereld. Hier zijn negen redenen waarom:

  • Het is warm. Hoe heter de Naan, hoe frisser het is.
  • Het is kleverig. Dat is absoluut de beste textuur voor deegachtig brood.

Het is veelzijdig. De in de oven gebakken flatbread gaat veel verder dan deeg en boter. Er zijn veel verschillende manieren om Naan voor te bereiden, en we hebben veel opties op ons menu! Naan kan worden gevuld of gegarneerd met kaas, rozijnen, kersen, uien, spinazie, vlees, aardappelpuree, erwten en meer. Het kan volkoren worden gemaakt, gefrituurd of gewoon. Doe het op jouw manier!

  • Het vult zich. Je zult absoluut geen honger meer hebben na het eten van een maaltijd met Naan, of zelfs alleen.
  • Het is perfect om te dippen. In de Indiase keuken draait alles om mengen en dompelen, en Naan is het perfecte hulpmiddel om heerlijke sauzen, curry’s en die laatste paar smaken op je bord op te nemen.
  • Het maakt geweldige restjes. Naan kan worden genoten koud, opgewarmd in de magnetron of broodrooster, en samen met uw andere restjes in de koelkast.
  • Het is voor iedereen. Of je nu een avontuurlijke of kieskeurige eter bent, Naan is geschikt voor elk type diner. Kinderen zijn er ook dol op!
  • Het is authentiek. Naan is een cultureel nietje in de Indiase keuken. Het wordt traditioneel gekookt in een klei-tandooroven, net als bij veel andere vleeswaren en gerechten.
  • Het is heerlijk. Dit bubbels flatbread smaakt gewoon oh zo goed! Tussen de kooktechniek, de bereiding en de bevestigingen is naan een van die voedingsmiddelen die je gewoon niet kunt weerstaan.

Klik hier voor info: De Pakistaanse keuken van Friesland

Check Also

mattress cleaning in Sydney

Mattress Cleaning in Sydney – Grossest Stains Off Your Mattress

Mattress Cleaning in Sydney – Anyone who has inadvertently spilled liquid in bed (which is …