Saturday , June 1 2024
Home / Technology / Verkennen De Pakistaanse keuken van Friesland

Verkennen De Pakistaanse keuken van Friesland

SPICY – het eerste woord dat in je opkomt als je aan Pakistaans eten denkt.De Pakistaanse keuken van Friesland is een mix van verschillende regionale gerechten van het Indiase subcontinent. Omdat Pakistan en India er vroeger één waren, werd de Pakistaanse keuken na verdeling een uitbreiding van de Indiase keuken. Het bevat ook Afghaanse, Centraal-Aziatische en Midden-Oosterse invloeden. Er zijn echter enkele puur Pakistaanse gerechten, zoals rundvlees Korma en Haleem.
Je zou verwachten dat het eten overal in Pakistan hetzelfde is, maar een interessant feit is dat eten en de manier waarop het wordt gekookt sterk varieert van regio tot regio. De variatie weerspiegelt de etnische en culturele diversiteit van Pakistan, bijvoorbeeld voedsel uit de Punjab en Sindh zijn vergelijkbaar en kunnen erg pittig zijn! Punjabi-eten is erg rijk van smaak en mensen uit de Punjab-regio hebben de neiging om veel nadruk te leggen op maaltijden – ze eten tot ze niet meer kunnen eten. Eten in andere regio’s heeft een bepaalde ‘smaak’ die de regio weerspiegelt. Het is ook interessant om op te merken dat internationale gerechten en fastfood populair zijn in stedelijke steden in Pakistan. Er is ook een mix van lokale en internationale gerechten, zoals Pakistaans Chinees – het is een pittige desi-versie van Chinees eten, die ik meer verkies dan authentiek Chinees eten!
In dit bericht zal ik je door de Pakistaanse keuken leiden. Er zijn zoveel heerlijke gerechten, dus ik kan mijn top 6 niet kiezen. Maar hier is mijn lijst met mijn favoriete traditionele gerechten die op bruiloften worden geserveerd (houd mijn favoriete gerechten in de gaten als het regent, in de winter en lichte Pakistaanse gerechten) voedsel).

1. Halwa Poori

Halwa Poori is een traditionele Pakistaanse ontbijtkeuken. Het gerecht bestaat uit gefrituurd pooribrood (echt vet en knapperig) met chana masala (gekruide kikkererwten) en halwa (zoet gerecht).
Halwa poori was oorspronkelijk een Indiase keuken en wordt ook geserveerd op winterbruiloften. Het is erg zwaar (en super goedkoop) en wordt vaak beschouwd als een feestmaaltijd – wanneer mensen een promotie krijgen, wanneer iemand trouwt, wanneer het buiten regent of wanneer je een feestdag hebt en een vrije dag krijgt! Het eten is heerlijk en eenmaal gegeten volgt gegarandeerd luiheid.

De Pakistaanse keuken van Friesland

 2. Makai Ki Roti & Sarsoon ka Saag

Makai ki Roti met Sarsoon ka saag is een beroemd recept uit Punjabi. Het gaat om mosterdbladeren, makai (maïs) bloem en spinazie. Dit gerecht is erg populair en wordt vooral tijdens het winterseizoen gegeten omdat het als een ‘warm gerecht’ wordt beschouwd. Dit item is ook erg populair bij winterbruiloften.

 3. Korma

Korma is ontstaan ​​in Zuid-Azië of Centraal-Azië, en is een jus gerecht dat bestaat uit vlees en groenten en is gemaakt in pittige saus met yoghurt, room, noten of zaadpasta. Korma is heerlijk en wordt meestal met Naan gegeten, maar kan ook met rijst worden gegeten.

4. Biryani

Biryani is een beroemd en populair Zuid-Aziatisch gerecht dat over de hele wereld wordt geserveerd. Het is een gemengd rijstgerecht gemaakt met kruiden, rijst, vlees of kip en groenten. Ook voegen mensen soms stukjes aardappel toe om het nog lekkerder te maken. Het wordt geserveerd op bijna alle bruiloften en andere functies, en is een hoofdmaaltijd in heel Pakistan. Biryani is absoluut heerlijk en ik heb het minstens één keer per week.

 5. Kheer

Kheer is een zoet gerecht dat vaak wordt geserveerd op bruiloften en andere religieuze functies. Het is een Zuid-Aziatische rijstpudding gemaakt door rijst, gebroken tarwe, tapioca of vermicelli te koken met melk en suiker; het wordt dan op smaak gebracht met kardemom, rozijnen, saffraan, cashewnoten, pistachenoten of amandelen. Ik ben geen fan van desserts (Oosters, Westers of Europees), maar kheer is absoluut eetbaar!

6.Pulao

De enige opmerking die ik vaak over pulaos hoor, is dat mensen zullen zeggen dat ze moeite hebben om de kleur goed te krijgen. Mensen, het draait allemaal om de uien – hoe donkerder de uien, hoe donkerder de pulao. Hier ga ik voor een rijke barnsteen om deze mooie bruine rijst te krijgen, soms ga ik een beetje donkerder. IMHO de uien zijn de ster van de pulao in termen van hun enkelvoudige bijdrage, dus hoewel het een beetje kieskeurig is om ze in de juiste kleur te krijgen, moet je goed opletten zodra de randen donker worden.

Klik hier: De Pakistaanse keuken van Friesland

Check Also

Oppo A52 Launched with Quad Rearmost Cameras & a huge Battery

Oppo A52 Launched with Quad Rearmost Cameras & a huge Battery   Oppo A52 has …